We zijn altijd al liefhebber geweest van country muziek en toen we line-dance eens gezien hadden op een Country festival wilden we dat ook gaan doen. Toch heeft het nog verscheidene jaren geduurd voordat we in 2005 er echt aan zijn begonnen.

We zijn toen op zoek gegaan naar een club in de buurt maar konden daarin niet slagen. Door een tip van een vroegere collega van Cor zijn we bij de "Schuilhoek" terechtgekomen. Dat is een verenigingscentrum in Heemskerk. Met de auto zijn we daar binnen een kwartier, dus dat is best te doen. En tot nu toe dansen we daar met veel plezier.

De eerste lessen herinneren we ons nog heel goed. We vonden het vrij moeilijk. Het was echt wel een kwestie van doorzetten, maar met behulp van de dansbeschrijvingen en oefenen thuis kwamen we er wel uit. En nog steeds is elke nieuwe dans een uitdaging.

Het filmpje links is gemaakt in 2006 tijdens een van de lessen in Heemskerk. De film rechts is gemaakt op 27 april 2006 tijdens een feestje in verband met de verjaardag van Ursula toen zij 60 jaar werd. Zij had enkele leden van ons dansclubje gevraagd een demonstratie te geven. En zoals jullie kunnen zien viel deze demonstratie in goede aarde. Vooral de kleinkinderen hadden veel plezier.
 

 

 

 

 

Terug naar beginpagina